Yogastijlen

Welke yogastijl past bij mij?
Yin Yoga, Hatha Yoga of liever yoga op een stoel? Er zijn zoveel verschillende soorten yoga dat we begrijpen dat het soms moeilijk is om te kiezen. We zetten de yogastijlen die wij aanbieden even kort voor je op een rijtje.


Wat is Restorative Yoga?
Restorative Yoga is een yogastijl die geen inspanning vraagt en dus zeer toegankelijk is. Het is eigenlijk een les in nietsdoen, zonder in slaap te vallen. Dat klink eenvoudig, maar het is nog een hele kunst om van de doe-modus in de zijn-modus te komen en volledig te ontspannen. In deze les ondersteun je het lichaam met kussens en dekens, waardoor het makkelijker wordt om spierspanning los te laten en diep te ontspannen. De eenvoudige - voornamelijk - liggende poses worden lang vastgehouden, wel tot vijftien minuten. Ben je herstellende van een blessure of ziekte, voel je je gestresst of ben je erg vermoeid? Dan is Restorative Yoga iets voor jou.


Wat is Stoel Yoga?
Stoel Yoga, de naam zegt het al, is yoga die je op een stoel doet. Deze vorm van bewegen is heel toegankelijk omdat de houdingen eenvoudig uit te voeren zijn. Een les is erop gericht om je lichaam soepeler te maken en je concentratie en motoriek te verbeteren. Heb je een overwegend zittend beroep, zit je vaak in het vliegtuig, ben je slecht ter been of zit je in een rolstoel? De oefeningen die je leert, kun je op ieder moment even tussendoor doen. Zo werk je ongemerkt aan het verbeteren van je houding, conditie, balans en concentratievermogen.


Wat is Yin Yoga?
Yin Yoga is een rustige vorm van yoga waarbij je de spieren zoveel mogelijk ontspant. De - meestal zittende en liggende - yogahoudingen worden drie tot vijf minuten vastgehouden. Hierdoor worden ook de dieperliggende gewrichten en het bindweefsel soepeler. Je lichaam wordt soepeler en leniger. Dus heb je korte spieren omdat je veel zittend werk doet of juist regelmatig sport? Dan is Yin Yoga een mooie aanvulling om je spieren te verlengen en flexibeler te worden.


Wat is Mindfulness Yoga?
Mindfulness Yoga is een yogavorm die yogahoudingen combineert met aandachtsoefeningen uit de mindfulness. Eigenlijk is het een bewegende meditatieles. De bewegingen worden heel rustig en met volle aandacht uitgevoerd, waardoor je niet alleen de grenzen van je lichaam gaat ervaren, verkennen en herontdekken, maar ook hoe je daar emotioneel en mentaal mee omgaat. Wil je op bewuste en rustige manier in beweging blijven, je conditie opbouwen en daarnaast aan je (innerlijke) balans werken? Dan is deze vorm van yoga iets voor jou. 


Wat is Hatha Yoga
Hatha Yoga is de basis van veel andere yogavormen, vaak bedoelen mensen deze vorm als ze zeggen dat ze aan yoga doen. Hatha Yoga gaat om het verbinden en in balans brengen van tegenstellingen (ha betekent zon, tha betekent maan). In deze lessen kom je allerlei tegenstellingen tegen: aanspanning en ontspanning van de spieren, statische houdingen en dynamisch houdingen, beweging en stilte. Zoek je fysieke uitdaging en innerlijke verstilling? Dan is Hatha Yoga iets voor jou. 


Wat is Vinyasa Yoga/Flow Yoga?
Vinyasa of Flow Yoga is de meer dynamische variant van onze Hatha Yogales. In deze les gaan de yogahoudingen vloeiend en op de beweging van de adem in een rustig tempo in elkaar over. Doordat er minder onderbrekingen zijn ontstaat er een soort flow. Zoek je een dynamische les, waar de focus op het versterken van (innerlijke) balans, kracht, concentratie en conditie ligt? Dan is deze les een goede keuze.

 

Bekijk het actuele lesrooster en boek direct je les

Contact

MindfulCenter
Kerkstraat 27
4132 BD Vianen

0347 35 55 00