Mindfulness Yogacursus

Fysiek bewegen en mentaal tot rust komen. Dat is de kern van de mindfulness yogacursus. Deze basiscursus duurt zes weken. 

Je maakt kennis met een serie houdingen en aandachtsoefeningen uit de klassieke hatha yoga en mindfulness traditie. De houdingen stimuleren je organen, versterken je spieren en vergroten je balans en flexibiliteit. Je leert je adem te gebruiken als anker om je te concentreren of rustig te worden als dat nodig is. Daarnaast leer je aandacht te geven aan de dingen zoals ze zijn: bewust, op het moment zelf en zonder te oordelen.

Je hoeft geen ervaring met mindfulness of yoga te hebben. Je hoeft ook niet lenig te zijn. Jezelf openstellen voor een nieuwe ervaring is voldoende.

Na de cursus heb je een basis waarmee je zelf verder kunt. Heb je meer tijd nodig of wil je graag in groepsverband verder? MindfulCenter biedt vervolglessen aan waarin we de oefeningen herhalen en verdiepen.

Meer informatie kun je lezen in de folder.  We starten regelmatig met nieuwe cursussen, zie de agenda.

Contact

MindfulCenter
Kerkstraat 27
4132 BD Vianen

0347 35 55 00
Mindfulness bij de brandweer

Mindfulness bij de brandweer

Geplaatst op: 2017-03-29

De Brandweeracademie (onderdeel van het Instituut Fysieke Veiligheid) heeft onderzoek gedaan naar het toepassen van mindfulness bij commandovoering. Het beoefenen van mindfulness, aldus het rapport: kan een bi...

Lees meer Meer nieuws